A Mátyás Király Gimnáziumban az iskolanapon hagyomány, hogy a Mátyás falnál elhelyezett vázába virágokat helyeznek el az osztályok képviselői osztályfőnökükkel, továbbá az önkormányzat képviselői, az öregdiákok képviselői is fejet hajtanak az iskola névadójáról elnevezett fal előtt.Mátyás nap 2015 febr. 20 034

Minden évben elhangzik  a  Mátyás királyról szóló emlékbeszédíró pályázat győztes műve, amelyet idén Farkas Bence 12. c osztályos tanuló nyert el.

Az ünnepi műsor bevezetőjeként ünnepi köszöntőt mondott Farkasné Szabó Ildikó, a tankerület igazgatója és Bántó Zsuzsanna, a gimnázium igazgatója. Haszon Zsolt a gimnázium alapítványáért végzett munkájáért kitüntetést vehetett át.

Az ünnepi műsort követően a diákszínpad tagjai Görög László „A meztelen ember” című bohózatát adták elő. A jelenet nagy sikert aratott.

Rövid szünet után következett a „Ki mit tud?”. A diákok zeneszámokkal, dalokkal, táncokkal szórakoztatták a közönséget. Két kisfilm is bemutatásra került: a „Töröcske az őrület szikrája” és a „Hollandia diákszemmel” című filmek.

Majd a Töröcskei Alkotótábor kiállítást nyitotta meg Halvax Eszter tanárnő és Freizberger Anna. A kiállítás címe „Kapcsolatok a természetben”. Végül az irodalom és gazdasági ismeretek területén készült projektmunkák kerültek bemutatásra. A kiállítást Bántó Zsuzsanna igazgató nyitotta meg.

Nagyon tartalmas, szép nap volt.