Kedves volt Fonyódi Gimnazisták! Kedves Pártoló tagok!

Sok szeretettel köszöntelek benneteket a 2017-es évben! Köszönetemet fejezem ki mindazoknak, akik segítették az egyesület munkáját tagdíjfizetéssel, pénzbeli támogatással, szervezési munkával, kiállítási anyaggal, családtörténeti írásokkal, javaslatokkal, a rendezvényekhez való egyéb hozzájárulással és személyes részvétellel.

Röviden ismertetem a 2016. év  eseményeit: Februárban részt vettünk a gimnázium Mátyás napi megemlékezésén. Az ünnepség után a  jelenlegi diákokkal közösen családtörténeti kutatás témakörben  érdekes előadásokat hallgattunk. Április 12-én az egyesület tagjai részére meghirdetésre került  „Az én családom története” című pályázat, amelyre öt pályamunka érkezett. Ebben az évben is várjuk írásaitokat, fotóitokat október végéig! Április 30-án a ballagási ünnepségén az elnök köszöntője után Bálint Lehelné Molnár Zsuzsanna, aki 50 éve volt ballagó diák, mondott megható szavakat a mai diákoknak. Három tanuló vette át a „Fonyódi Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre” Díjat  és a vele járó 50-50 e Ft-t három tehetséges tanuló nyerte el: Tuli Benjamin, Kovács Szabolcs, és Proity Zsombor. A gimnázium eszközvásárlását 100 e Ft-tal támogattuk.

Az éves rendes közgyűlést  is ezen a napon tartottuk meg, ahol a 2015. évi Egyszerűsített éves beszámoló, ezen belül a Közhasznúsági jelentés és a Számviteli beszámoló került elfogadásra. Mérleg: Aktívák: 261 e Ft, Passzívák 261 e Ft, Tárgyévi eredmény 0 Ft.

Szakmai pályázatot készítettünk a 2016. évre, de nem kaptunk támogatást. Az elnök fonyódi lakcíme megszűnt, emiatt az egyesület új székhelye 8600 Siófok, Koch Róbert utca 16/B szám alá lett bejegyezve.

Június 6-án a gyönyörű Cserkútra kirándultunk, ahol Németh Ibolya dr. (1977/c)  jóvoltából pazar vendéglátásban volt részünk, majd Pécsett néztük meg a csodálatos Zsolnay negyedet. Augusztus 6-án  a nyári találkozó  a  Gimnázium Vízitelepén vidám hangulatban telt el, bár mindent víz borított, de megoldottuk a problémákat, finom ebédet főztünk, sokat beszélgettünk. Szeptember 11-én a hagyományos hajókirándulás Badacsonyba  nagyon jól sikerült. Köszönjük Pauza László hajóskapitány segítségét! November 25-én a gimnázium klubtermében a jelenlegi és egykori diákok alkotásaiból Lengyel Zsüliett tanárnő vezetésével színvonalas kiállítás nyílt. A rendezvény jó hangulatban zajlott, itt kerültek bemutatásra a családtörténeti pályamunkák is.

 Sok szeretettel köszöntjük a 2016-ban belépő 15 új tagunkat: Kraliczki Zoltán (1966/b,) Gergye György /1967/d), Bendli Józsefné (Kardos Zsuzsanna 1971/a) Papp Ferencné (Bogdán Zsuzsanna 1971/a) Ágoston Jenőné (Klipper Anna 1973/a) Szilágyi Miklós (1973/a), Csermely Éva (Berta Éva 1988/a) Hornungné Bándi Gabriella (1990/c),  Herr Mónika rendes tagokat,   Simon Zoltán, Juhos Nándorné, Lebóné Kovács Borbála, Nagyné Németh Ibolya, Dr Bálint Lehelné dr. Szántó Andrea, Hortobágyi Jánosné pártoló tagokat. Taglétszámunk december 31-én 185 fő volt.

Az év során 14 főnek tagdíjfizetés elmaradása miatt, egy főnek saját kérésére szűnt meg a tagsági viszonya. Végső búcsút vettünk három tagunktól: Sándor Imrétől (1968/a), Tóth Józsefné Mati Gizellától (1968/a) és Fejes Lajosné Tihanyi Anikótól (1968/a.). Nyugodjanak békében!

Köszönjük Máté Jánosné Kasza Évának, hogy minden évben nagyon jelentős összeggel  támogatja az egyesület munkáját, továbbá Hartner Jánosné Németh Beatrixnek, Pauza Lászlónak a jelentős támogatást és mindazoknak, akik a tagdíjon felüli befizetéssel is hozzájárultak céljaink megvalósításához!

Tervezett programok 2017-ben: Február 24-én, pénteken 8 órai kezdettel lesz a gimnázium Mátyás napi rendezvénye. Április 22-én  kirándulás Vácra. (Indulás a Nyugati pályaudvarról, városnézés, Duna-parti séta)

Május 6-án , szombaton 10 órai kezdettel lesz a gimnázium ballagási ünnepsége, ahol  átadásra kerül a „Fonyódi Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre” Díj emlékplakett és a vele járó 50-50 ezer Ft. Ugyanezen a napon lesz a az éves rendes közgyűlés 12 órai kezdettel.

Május 20-án kirándulás Somogyvárra, Somogyvámosra. Június 11-én kirándulás Balatonboglárra. ( 3 órás vitorlázás,ebéd Révfülöpön). Augusztus 5-én  nyári találkozó a Gimnázium Vízitelepén (főzés, időjárástól függő programok). Szeptember 10-én hajókirándulás Badacsonyba (szüreti felvonulás megtekintése). November 27-én rendezzük meg az „Ifjú és  öregdiákok kiállítása” összejövetelt a gimnáziumban.

Az időpontok változhatnak, ezért kérem, aki érdeklődik bármelyik program iránt, az jelezze, hogy értesíteni tudjuk! Tel: +36- 30/411-2796,   e-mail: methjulia49@gmail.com

Gazdaságosabb, ha átutalással, vagy készpénzben fizetitek be a tagdíjat,  amelynek minimum összege 2.000 Ft. Megköszönjük, ha ennél nagyobb összeggel  támogatod az egyesület munkáját. Számlaszámunk: 11743095-20011820.

Kérjük, akinek tagdíj elmaradása van, az pótolja, mert céljainkat (tanulók és a gimnázium támogatása) csak megfelelő anyagi fedezettel tudjuk megvalósítani! Képek, tájékoztatás  az egyesület honlapján:  http://fonyodioregdiak.blog.hu/ és a facebookon.

Köszönjük mindazoknak, akik 2016-ban felajánlották adójuk 1 %-át, ami 49.651 Ft volt.

Kérjük, az idén se feledkezz meg  az adód 1 %-ának felajánlásáról az egyesületünk javára! Kérd meg családtagjaidat, ismerőseidet, ha még nem kötelezték el magukat másfelé, támogassák egyesületünket!  Adószámunk: 18778232-1-14.

Budapest, 2017. január 31. Az elnökség nevében üdvözlettel: Németh Julianna