top-image

A Fonyódi Gimnázium Öregdiákjainak hagyományos nyári összejövetelén a reggeli találkozásnál kétségbeesve láttuk, hogy a gimnázium vízitelepén víz és víz van mindenütt, köszönhetően az előző napi esőnek és a Balaton kicsapó hullámainak.

Nem tudtuk megközelíteni az épületet, sem a főzéshez kialakított helyet. Természetesen nem sokáig tébláboltunk, gyorsan munkához láttunk, téglákat, deszkákat raktunk le, hogy közlekedni tudjunk. Közben beszélgettünk, viccelődtünk és örömmel köszöntöttük a folyamatosan érkező volt iskolatársainkat, pártoló tagjainkat, volt tanárainkat és a gimnázium igazgatónőjét. A másik strandon folyt a lábtenisz emlékverseny, ahol szintén több tagunk aktívan közreműködött. Négy új tag is jelentkezett, így az egyesület tagjainak száma 195 főre nőtt.

A szorgos kezek gyorsan nekiláttak az ebédhez szükséges alapanyagok előkészítéséhez, eközben mindenki megtanult  egyensúlyozni a lerakott téglákon, deszkákon.

Nem volt könnyű olyan helyet találni, ahol nem fúj a szél és nem áll a víz, de végül sikerült, és hamarosan finom illatok szálltak felénk: elkészült a babgulyás és a paprikáskrumpli is. A közös ebédre már a napocska is kisütött. Vidáman és gyorsan telt az idő, örültünk, hogy együtt lehetünk!

A  napot a Múzeumban fejeztük be, ahol Minczinger Katalin érdekes előadásában sok  adatot megtudtunk a délvidéki Palonáról származó Magyar Bálintról, és hű katonáiról, akik a török támadások idején halálukig védelmezték Fonyód várát.

Legközelebbi találkozás: Badacsonyi hajókirándulás 2016. szeptember 11-én.

kirandulas_cserkutra_fnyodi_hirmono.PNG

2016_apr_30_kozgyules_es_ballagas.jpg

bottom-img