top-image

Ballagás, díjátadás, öregdiák találkozó

Délelőtt 10 órakor kezdődött a ballagás, majd 11 órakor ünnepség következett zászlóátadással, búcsúztatásokkal. Bántó Zsuzsanna igazgatónő beszéde után következett a díjak átadása.

Németh Julianna a Fonyódi Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre elnöke köszöntötte a jelenlevőket. Elmondta, hogy a Baráti Kör már 8. éve támogatja a végzős, tehetséges diákokat, de először kerül átadásra az egyesület által alapított „Fonyódi Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre „ Díj. Két tehetséges tanuló vehette át a díjat és a vele járó 50-50 ezer Ft-t. Tóth Borbála 12.b osztályos, illetve Váraljai Vivien 12.a osztályos tanuló. Mindketten kiváló tanulmányi eredményük és kiemelkedő közösségi munkájuk elismeréseként vehették át a díjat és a támogatást. Ezt követően igazgatónő adott át a végzős diákoknak további jutalmat.

A ballagási ünnepségen több öregdiák is részt vett, de voltak, akik a közgyűlésen már nem tudtak részt venni.

A közgyűlés 12.15-től 13.30-ig tartott. A közösen elfogyasztott ebéd után este 6-ig folyt a beszélgetés.

 J E G Y Z Ő K Ö N Y V kivonata

1.sz. napirendi pont:  Közhasznúsági jelentés és számviteli beszámoló  ismertetése, elfogadása

Németh Julianna  elnök ismertette a 2011. évi Közhasznúsági jelentést, és a számviteli beszámolót ami a jkv. mellékletét képezi. ( Megjegyzés: a honlapon megtekinthető)

Hozzászólások: Bántó Zsuzsanna igazgatónő megköszönte az egyesület támogatását. Nagy erőforrásként értékeli, hogy a volt diákok így kötődnek az iskolához.

Varga Sámuelné:  látva, hogy a taglétszám a tagdíjfizetési nehézségek miatt egyre csökken, javasolja, hogy érettségi találkozókon a gimnázium tanárai tájékoztassák a volt diákokat az egyesületbe való belépés lehetőségéről, annak céljairól.

2012/5.sz. közgyűlési határozat: A 2011. évi Közhasznúsági jelentést és a számviteli beszámolót a közgyűlés egyhangúlag elfogadta.

2.napirendi pont:  Egyéb aktualitások

Eddig három tanulót támogatott az egyesület, de mivel a postaforgalmi osztály már nem a gimnáziumhoz tartozik,  ezért döntött úgy a közgyűlés, hogy 2012-ben csak 2 főt támogat. Az idén 6 pályázó volt, és nehezen tudott a tanári kar dönteni, de a közgyűlési határozatot nem lehetett megváltoztatni.

Dr. Kollmann Gergely javasolta, hogy  a döntés  kerüljön át az elnökség hatáskörébe.

2012/6.sz. közgyűlési határozat: A beérkezett pályázatok és az egyesület számláján levő pénzösszeg nagysága alapján az elnökség döntse el, 2  vagy 3 fő kapja meg az Öregdiák díjat, és 50-50 ezer, vagy 30-30 ezer forintos támogatásban részesüljön.

Az idei év tervezett programjai:

A nyári találkozó 2012. augusztus 4-én, a Bálint Lehel Lábtenisz Emlékversennyel együtt kerül megrendezésre. A hagyományos őszi hajókirándulás Badacsonyba szeptember 9-én, az „Alkotó Öregdiák” kiállítás novemberben lesz.

Aki még teheti, ajánlja fel az adója 1 %-át az Öregdiák egyesület  javára! Aktualitások az egyesület honlapján:  http://fonyodioregdiak.blog.hu/.  A LEADER Nonprofit Zrt helyzetének ismertetése.

Miután egyéb kérdés, észrevétel nem hangzott el, Németh Julianna elnök  bezárta a közgyűlést.

bottom-img
süti beállítások módosítása