top-image

Köszönjük mindazoknak, akik 2013-ban felajánlották adójuk 1%-át egyesületünknek! Az SZJA 1 % - ot, azaz 18. 895 Ft-t kulturális rendezvény (ALKOTÓ ÖREGDIÁKOK) szervezésére fordítottuk. Kérjük, továbbra is segítse munkánkat adója 1%-ával!

Adószámunk: 187 782 32-1-14

Iskolánkban szinte már hagyománnyá vált, hogy gimnáziumunk névadójának tisztelegve, minden évben megünnepeljük a Mátyás-napot. Koszorúzással kezdődött az ünnepség, a vendégek, az osztályok képviselői és osztályfőnökei tiszteletüket tették a félemeleti zsibongóban a Mátyás-falnál.

         A tanáraink az idén is meghirdették a Mátyás királyról szóló emlékbeszéd-író pályázatot, amelyet Farkas Bence 11. c osztályos tanuló nyert. Nyereménye pénzjutalom volt és lehetőség arra, hogy a koszorúzáson megjelentek előtt ő olvashassa fel a nyertes pályamunkát. 

        A rendezvény a gimnázium aulájában folytatódott. A zászló bevitele után Farkasné Szabó Ildikó, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Fonyódi Tankerületének igazgatója és Hídvégi József, Fonyód Város Polgármestere mondott beszédet. Őket fuvolatrió követte, Tóth Szeréna 9.ny, Tóth Leona 11.a és Proity Luca 11.a osztályos tanulók előadásában.

Bántó Zsuzsanna, iskolánk igazgatója mondott ünnepi beszédet, majd a „Pro scola” kitüntetés átadására került sor. Az idei tanévben Németh Julianna, a Fonyódi Öregdiákok Egyesületének elnöke vehette át az egyesület nevében. Ezután következett a Mátyás-gyűrű átadása. A gyűrű odaítéléséről minden évben a tantestület tagjai titkos szavazással döntenek. Az idén Szilasi Gábor tanár úr kapta az idegen nyelvi munkaközösség vezetéséért, a sikeres nyelvvizsga- és érettségi felkészítésekért, valamit a diákcsere-kapcsolatok lebonyolításáért. Osztályának tagjaiként ezúton is gratulálunk neki!   

A gyűrű kiosztását a diákszínpad előadása követte Baranyi Ferenc: A lónak vélt menyasszony című darabját adták elő a diákok. A darabot betanították a tanáraink, Halvax Eszter és Szekeres Attila. Ezzel a vásári komédiával készülnek az idén áprilisban megrendezendő Keszthelyi Helikon fesztiválra.

Az előadást szünet követte, ezalatt berendezték a színpadot a „Ki Mit Tud?” vetélkedőhöz. Sok osztály sok tanulója lépett fel a legkülönbözőbb produkciókkal, köztük zenészek, táncosok, énekesek, valamint két teljes zenekar. Nyertest idén sem hirdettek, ezen a versenyen mindenki a dobogó legfelsőbb fokára állhatott.

A napot a 10. évfolyam képeinek és a töröcskei művészeti táborban készült műveknek a kiállítása zárta a klubban és a félemeleti zsibongóban. Itt mindenki megtekinthette az ott készült képeket, rajzokat és az összes erről megjelent újságcikket. Ez volt az idei Mátyás-nap, reméljük, ez a hagyomány a következő tanévekben sem szakad meg!

Fait Balázs, Horváth Norman Balázs 10. b.

 

bottom-img
süti beállítások módosítása