10 órakor kezdődött a ballagás a gimnáziumban. Szép számmal részt vettek az öregdiákok is ezen a szép ünnepségen. A szokásos ünnepi rituálék után Bántó Zsuzsanna igazgató köszöntötte a diákokat, majd felkérte Németh Julianna elnököt, hogy adja át az öregdiákok díját. A díjak átadásánál Darázs Józsefné, Nagy Mária működött közre.

Németh Julianna: „ Sok szeretettel köszöntöm a megjelenteket a 10 éves Baráti Kör nevében. Külön is köszöntöm a ballagókat, akik lezárnak egy szakaszt az életükben és nagy megmérettetések, elhatározások előtt állnak.

Keresztúry Dezső sorait idézem:

„Úgy gyönyörködj a fiatalokban,

Mint akik téged folytatnak majd.

De ne a magad vágyait, emlékeit álmodd újra bennük,

Inkább szeresd, s érdemük szerint becsüld meg őket.”

 A fonyódi Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre 2014-ben is pályázatot írt ki három tehetséges diák részére. A Fonyódi Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre emlékplakettet és a vele járó 50 e Ft-t elnyerte:

 Huber Éva Tünde, aki jó tanulmányi eredményével, aktív közösségi munkájával és a népdal éneklés terén elért sikereivel érdemelte ki az elismerést. Gratulálunk!

 Koszics Fanni kitűnő tanulmányi eredményével, a közösségben végzett munkájával, a magyar és az angol nyelv területén elért teljesítményével érdemelte ki az elismerést. Gratulálunk!

 Vörös Richárd jó tanulmányi eredményével, az iskolai versenyeken, ünnepségeken való szereplésével és a néptánc területén elért sikereivel érdemelte ki az elismerést! Gratulálunk!

 Kívánok sikeres érettségit és kívánom, hogy mindenkinek sikerüljön valóra váltani az elképzeléseit! Legyetek büszkék arra, hogy a fonyódi gimnázium tanulói voltatok, éppen úgy, mint az a közel 200 egyesületi tag, akiket a szíve a mai napig visszahúz ebbe az iskolába.”

 Az ünnepség után kezdődött a közgyűlés, nagy örömünkre a három kitüntetett diák is bejött és megköszönte a támogatást. Az önkéntesek szép műsort adtak és a technikában is segítettek, így a közgyűlés alatt régi képeket láthattunk az aktív táblán. A termet is jól előkészítették, volt pohár és kávé is.

A közgyűlés után megebédeltünk a gimnázium felújított ebédlőjében, majd közös éneklés következett szép citeraszóra (Pál Lajos). Pál Lajos és Ángyán Veronika egy dalcsokorral köszöntötte a jelenlevőket.

A napot a mólón való sétával és beszélgetéssel fejeztük be.